Med rätt ingredienser blir även en lättlagad soppa en mättande och lyxig middag. Denna rustika variant med bacon, linser och spetskål toppas med yoghurt och färsk persilja och serveras med krispiga palsternackschips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Palsternacka
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Lök
2 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
200 g
Spetskål
1 paket
Gröna linser
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Rökt paprikapulver
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till soppa
3 dl
Vatten till soppa
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala palsternacka i långa band med en potatisskalare.
Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och salt.
Rosta i ugnen i 7–8 min, eller tills gyllene.
TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid. Chipsen blir krispiga när de svalnar något.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Grovhacka lök och vitlök.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, morot och kål i 2–3 min, eller tills de mjuknar något.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Häll av och skölj linser.
Tillsätt kycklingbuljong, worcestershiresås, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar. Stek i 1 min.
Tillsätt linser och vatten och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 7–9 min.
Under tiden, grovhacka persilja.
Häll upp soppa i skålar och toppa med bacon och persilja.
Ringla över yoghurt och servera med palsternackschips.