Burgare sitter aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare med hemmagjorda pommes. Kycklingen marinerar du i värmande och kryddiga smaker av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano, och lägger i varma briochebröd tillsammans med karamelliserad lök, färsk tomat, sallad och majonnäs. Enkelt, ruskigt gott och dessutom klart på bara en halvtimme. Det är vår typ av middag det!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
1 st
Tomat
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Kycklingbröstfilé
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Salladsmix
1 st
Rödlök
1 tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Sprid ut och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär rödlök och tomat i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs rödlök under omrörning i 5-6 min.
Rör i balsamvinäger, vatten [1 msk | 2 msk] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Koka i 3-5 min tills rödlöken är karamelliserad. Lägg över till skål.
Blanda en nypa salt, vitlök, Panamat och lite olivolja i en bunke.
Lägg din hand ovanpå kycklingen (på en separat skärbräda), och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan.
Lägg kycklingen i marinaden, se till att den täcks helt, och ställ åt sidan.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, torka ur stekpannan, ställ tillbaka den på plattan och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek kyckling i 2-4 min på varje sida, tills den fått färg och är genomstekt.
Lägg på en ren tallrik och låt vila.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Lägg briochebröd på ugnsgallret och rosta i ugnen i 3-4 min, eller tills uppvärmda.
Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].
Bre briochebröd med majonnäs.
Toppa med kyckling, karamelliserad rödlök, sallad och tomat.
Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.