Portugisisk ugnsbakad torsk och grönsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk ugnsbakad torsk och grönsaker

Portugisisk ugnsbakad torsk och grönsaker

med kapris- och smörsås

Djupdyk i ett hav av smaker med vår smarriga torsk som ugnsbakas på en bädd av potatis och grönsaker på portugisiskt vis. Vi serverar den med en ljuvlig kapris- och smörsås och färsk persilja.

Allergener:
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Medelhavets Pärla

2 st

Tomat

1 st

Morot

½ st

Zucchini

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

15 g

Kapris

300 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till fisk

1 msk

Smör till sås

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2140 kJ
Energi (kcal)511 kcal
Fett23.6 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater41.4 g
varav socker13.1 g
Protein29.3 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).

Skär potatis och morot i tunna skivor.

Finhacka zucchini och lök.

Grovhacka tomat.

Krydda grönsaker
2

Blanda grönsaker, olivolja, hälften av Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Rosta grönsaker
3

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med olivolja, salt, resterande Medelhavets Pärla, rökt paprikapulver och en nypa peppar.

Placera fisk på de rostade grönsakerna och tillaga i 10–12 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
5

Smält smör med vatten i en liten kastrull på låg värme. Tillsätt kapris och sjud i 1–2 min.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Grovhacka persilja.

Servera
6

Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikar och ringla över kaprissås.

Garnera med persilja.