Djupdyk i ett hav av smaker med vår smarriga torsk som ugnsbakas på en bädd av potatis och grönsaker på portugisiskt vis. Vi serverar den med en ljuvlig kapris- och smörsås och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
4 g
Rökt paprikapulver
4 g
Medelhavets Pärla
2 st
Tomat
1 st
Morot
½ st
Zucchini
1 st
Lök
1 portionspåse
Bladpersilja
15 g
Kapris
300 g
Potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till fisk
1 msk
Smör till sås
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).
Skär potatis och morot i tunna skivor.
Finhacka zucchini och lök.
Grovhacka tomat.
Blanda grönsaker, olivolja, hälften av Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med olivolja, salt, resterande Medelhavets Pärla, rökt paprikapulver och en nypa peppar.
Placera fisk på de rostade grönsakerna och tillaga i 10–12 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Smält smör med vatten i en liten kastrull på låg värme. Tillsätt kapris och sjud i 1–2 min.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Grovhacka persilja.
Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikar och ringla över kaprissås.
Garnera med persilja.