.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Purjolök
200
Skogschampinjoner
100
Grönkål, skuren
½
Chiliflakes
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Grekisk salladsost
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
Sätt ugnen på 220°C. Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Skala potatis och dela dem i 1 cm breda skivor. Lägg skivorna i det kokande vattnet. Koka i 10 min. Häll försiktigt av potatisskivorna i ett durkslag - du vill inte bryta upp potatisen för mycket! TIPS: Potatisen är färdigt när du enkelt kan sticka en kniv igenom.
Ansa roten och blasten på purjolök. Dela den på längden och skiva i tunna halvmånar. Skär bort stjälkarna på grönkålen [1/2 påse, 2 pers] och grovhacka själva bladen. Skiva svampen tunt. TIPS: Ha i åtanke att det endast går åt en halv påse grönkål för 2 personer.
Hetta upp en skvätt med olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek purjolök och svamp i 7-10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Häll i sojasås, en nypa chili flakes (stark!) och matlagningsgrädde. Sänk värmen och låt såsen sjuda i ca 5 min. Rör i grönkålen tills den sloknat. Krydda med salt* och peppar*. Låt såsen sjuda tills den har reducerats med en tredjedel, ytterligare 5 min. Ta pannan av värme. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om du upplever att såsen är för tjock.
Smula salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Rör i panko och en skvätt olja*. För över grönsakerna i en ugnsform. Placera potatisskivorna ovanpå, strö över ett jämnt lager av pankoblandningen och krydda med peppar*. Gratinera på översta hyllan i ugnen tills gratängen har fått en gyllenbrun yta, ca 10 min.
Servera gratängen i djupa tallrikar. Ringla en skvätt olivolja* över gratängen och krydda med en nypa salt*.