Smaka på Italien med vår pannstekta kyckling som serveras med basilikapesto och en klassisk panzanella – tomat- och brödsallad. Vi tillsätter mozzarella och prosciutto till salladen, och så är middagen redo att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Prosciutto
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
125 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Basilika
1 st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
2 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Olja till pesto
¼ tsk
Salt till pesto
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna baguette i 2 cm stora bitar.
Placera brödbitar på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Grädda i ugnen i 5–7 min, eller tills rostade.
Halvera körsbärstomater.
Skär gurka i halvmånar.
Halvera och skär lök i tunna skivor.
Blanda rostat bröd, tomat, gurka, lök, balsamvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Halvera prosciuttobitar på längden och rulla ihop till små rosor.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka basilika.
Halvera citron.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda basilika, en generös skvätt citronsaft, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Häll av vatten från mozzarella och torka av med hushållspapper.
Lägg upp sallad i djupa tallrikar och toppa med mozzarella (1 per person) och prosciuttorosor.
Servera kyckling på en tallrik vid sidan av och ringla pesto över kyckling och sallad.