Ikväll bjuder vi på en enkel och spännande variant av den traditionella italienska pizzan, som går under namnet “naanizza”. Som namnet antyder, har vi skapat en fusion mellan det ugnsbakade naanbrödet från Indien med det italienska köket. Vi brer på ett lager tomatsås på brödet, som vi sedan toppar med riven mozzarella, rödlök och färsk tomat, och som bakas gyllene i ugnen. Efter bara 10-12 min i värmen, toppas naanizzan med kalamataoliver, prosciutto och basilika. Kan det bli enklare?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödlök
1
Tomat
4
Naanbröd
½
Krossade tomater, vitlök & lök
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
40
Kalamataoliver
½
Basilika
50
Prosciutto
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök och tomat tunt.
Placera naanbröd på en plåt med bakpapper. TIPS: Använd två plåtar till 4P. Bre bröden med krossade tomater [½ paket, 2P] och strö över en nypa salt* och peppar*. Toppa sedan med mozzarella, rödlök och tomat.
Baka pizza i ugnen i 10-12 min, eller tills bröden är gyllene. TIPS: Håll öga med ugnen, pizzorna kan få färg snabbt!
Grovhacka oliver. Plocka basilikablad [½ påse, 2P].
Riv prosciutto i 3 cm stora bitar.
Toppa pizza med oliver, prosciutto och basilikablad. Skär i trekanter och servera.