Zucchinins smak förhöjs av prosciuttons karakteristiska sälta och umamismak. Efter att ha grillats i ugnen får prosciutton en härlig crunchy yta som bryter av mot den den mjuka zucchinin och den lena ricottan. Serveras med buljongkokt pärlcouscous blandad med spenat, creme fraiche och bakade körsbärstomater. Strö över persilja och chili och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Zucchini
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
125
Körsbärstomater
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Rosmarin
50
Prosciutto
4
Grönsaksbuljong
1
Vitlöksklyfta
1
Chiliflakes
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½
Bladpersilja
4
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Halvera zucchini på längden. Gröp ur den med en sked tills det återstår 1 cm kant på alla sidor, och finhacka det urgröpta. Finhacka vitlök. Plocka och finhacka rosmarinblad [½ kvist | 1 kvist]. Halvera körsbärstomater. Grovhacka persilja [1/2 påse, 2P].
Blanda finhackad zucchini, vitlök, rosmarin, ricotta, en nypa chili flakes, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Skippa chilin om du inte tycker om stark mat.
Fyll zucchinihalvor med ricottamix. Linda prosciutto runt zucchinin och placera på en plåt med bakplåtspapper. Placera körsbärstomater vid sidan av zucchinin, och rosta i ugnen tills mjuka, 20-25 min.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet vid behov.
Skölj spenat. Blanda färdig pärlcouscous med persilja (spara lite till garnering), spenat, crème fraiche [½ st, 2P]. Smaka av med salt* och peppar*. Rör försiktigt i körsbärstomater med pärlcouscousen.
Lägg upp pärlcouscous och prosciuttolindad zucchini på tallrik. Garnera med persilja och en nypa chili flakes.