.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Quinoa
1
Rödlök
½
Butternutpumpa
1
Mynta
1
Citron
150
Grekisk salladsost
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
25
Honung
100
Salladsmix
3
Olivolja
Sätt ugnen på 220°C. Koka upp vatten* i en stor kastrull. Dela rödlök i klyftor. Halvera citron. Skala butternutpumpa [1/2 st, 2 pers], kärna ur och skär den i 2 cm stora bitar. Finhacka myntabladen (kasta stjälkar). Tärna salladsosten i 2 cm stora kuber.
Sprid ut pumpabitarna och löken i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda så att bitarna täcks. Rosta grönsakerna på översta hyllan i ugnen tills de är mjuka och gyllene, 25-30 min. För jämnast rostning, vänd bitarna efter halva tillagningstiden.
Tillsätt quinoa till det kokande vattnet tillsammans med en nypa salt*. Låt sjuda ca 10 min tills quinoan är mjuk och har delat sig. Häll av vattnet i en sil och låt quinoan ligga kvar och svalna.
Mixa mandlar, honung, citronjuice, olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en blender (eller med en stavmixer) tills du har en slät dressing - se mängd i ingredienslistan. Dela resterande citron i klyftor.TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om du tycker dressingen är för tjock.
När det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, fös dem åt sidan och gör plats för salladsosten. Fortsätt rosta i ugnen de resterande minuterna.
Blanda quinoa, de ugnsrostade grönsakerna, mynta och salladsmix i en stor skål. Fördela quinoasalladen mellan era tallrikar. Toppa med salladsost och mandeldressing. Servera med citronklyftor vid sidan av.