Denna matiga supersallad är full av gottigheter, och vår skickliga kock Sophie har sannerligen slagit huvudet på spiken med gyllenstekta halloumistrimlor, mogna tomater och quinoa blandad med färsk persilja och salladslök. Toppa din halloumibowl med krämig citronsås och knapriga pumpakärnor och hugg in på denna smakrika och fräscha sommarsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
4
Grönsaksbuljong
100
Quinoa
200
Halloumi
1
Gurka, piccolo
Gurka
1
Citron
1
Salladslök
1
Bladpersilja
1
Pumpakärnor
75
Gräddfil
1
Tomat
25
Honung
4
Panamat
Vatten
Koka upp en kastrull med vatten*. Rör i grönsaksbuljong och Panamat när vattnet kokar. Rör i quinoa och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda tills storleken på quinoan har dubblats och fröna har delats , 12-15 min. Häll av vattnet och häll tillbaka quinoan i kastrullen. Ta av värme och ställ åt sidan under lock.
Skär halloumi i 2 cm breda skivor.
Grovhacka tomat, paprika och gurka. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva salladslök tunt. Finhacka persilja (spara lite till garnering). Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], citronzest, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när quinoan är klar. Häll av vattnet från halloumin och dutta bitarna torra med hushållspapper. Stek halloumiskivor tills gyllene, ca 2 min på varje sida. Tillsätt honung när det återstår 1 min av stektiden och vänd så att halloumin täcks.
Blanda en generös skvätt citronjuice med olivolja* i en salladsskål. Tillsätt quinoa, tomat, paprika, gurka, persilja och salladslök. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.
Fördela quinoatabbouleh mellan era tallrikar och toppa med halloumi och en klick citrondressing. Garnera med pumpafrön och resterande persilja och servera med citronklyftor vid sidan av.