Här har vi en rätt till för att imponera med; räknudlar med intensiva asiatiska smaker är sannerligen ett steg bort från svenska köket - vilket ju gör det till en riktigt spännande rätt (att den är superenkel och snabb att laga stannar mellan oss).
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
Räkor
2
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Lime
1
Morot
1
Rödlök
1
Röd paprika
1
Koriander
50
Honung
200
Nudlar
Koka upp vatten* i en kastrull. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers]. Riv morot. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skiva paprika tunt. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda sojasås, honung, ingefära, vitlök, limezest och limejuice [1/2 lime, 2 pers] i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs morot, lök och paprika i 3-4 min tills de är mjuka. Krydda med en nypa peppar* och lägg grönsakerna i en bunke.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. När oljan är varm, stek räkorna i 3-4 min. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.
Tillsätt nudlarna i kastrullen med kokande vatten*. Låt koka i 7-8 min. Spara lite kokvatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och häll sedan av resten. Skölj nudlarna i en sil under kallt vatten.
Lägg över räkorna på en tallrik och häll över marinaden i stekpannan. Låt koka upp i ca 30 s innan du tillsätter grönsakerna, nudlarna och det sparade kokvattnet. Rör om tills uppvärmt.
Fördela nudlarna och räkorna mellan era tallrikar och garnera med koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.