topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Räknudlar

Räknudlar

med ingefära, vitlök, paprika och koriander

Här har vi en rätt till för att imponera med; räknudlar med intensiva asiatiska smaker är sannerligen ett steg bort från svenska köket - vilket ju gör det till en riktigt spännande rätt (att den är superenkel och snabb att laga stannar mellan oss).

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Räkor

2

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

1

Lime

1

Morot

1

Rödlök

1

Röd paprika

1

Koriander

50

Honung

200

Nudlar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)111 kcal
Energi (kJ)463 kJ
Fett0.1 g
varav mättat0 g
Kolhydrater24.41 g
varav socker19.7 g
Protein2.61 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en kastrull. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers]. Riv morot. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skiva paprika tunt. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Laga marinad
2

Blanda sojasås, honung, ingefära, vitlök, limezest och limejuice [1/2 lime, 2 pers] i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs morot, lök och paprika i 3-4 min tills de är mjuka. Krydda med en nypa peppar* och lägg grönsakerna i en bunke. 

Stek räkor
3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. När oljan är varm, stek räkorna i 3-4 min. Smaksätt med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlarna i kastrullen med kokande vatten*. Låt koka i 7-8 min. Spara lite kokvatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och häll sedan av resten. Skölj nudlarna i en sil under kallt vatten.

Tillsätt grönsaker
5

Lägg över räkorna på en tallrik och häll över marinaden i stekpannan. Låt koka upp i ca 30 s innan du tillsätter grönsakerna, nudlarna och det sparade kokvattnet. Rör om tills uppvärmt.

Servera
6

Fördela nudlarna och räkorna mellan era tallrikar och garnera med koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.