topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Räktacos

Räktacos

med jalapenos och cajunsallad

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. En vacker cajunmajo rör du ihop på få minuter.Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av salt och surt. Jalapeños ger rätten styrka.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

5

Tex-Mex

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Kålmix

2

Tomat

1

Ekologisk lime

1

Koriander

1

Jalapeno

1

Rödlök

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)657 kcal
Energi (kJ)2747 kJ
Fett27.79 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater72.88 g
varav socker3 g
Protein26.92 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka tomat och rödlök. Skiva jalapeño tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka räkor.

Blanda majo & salsa
2

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, hälften av koriander och en generös skvätt limejuice i en ny skål.

Panera räkor
3

Blanda mjöl* och Tex-Mex i en skål. Tillsätt räkor och rödlök, blanda så de täcks av mjölmixen.

Stek räkor & lök
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor och lök i 3 min, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Blanda coleslaw
5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och 1 msk cajunmajo i en skål. Värm minitortillas i 10 s intervaller på ett fat i mikrovågsugn, eller snabbt i en torr stekpanna, tills uppvärmda.

Servera
6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bre cajunmajo på minitortillas. Toppa med coleslaw, räkor och tomatsalsa. Garnera med jalapeño och resterande koriander.