Föll ni för det spännande namnet på dagens recept? Vi vågar nästan lova att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet. Vi kryddar kyckling med vår egen kryddblandning Saha-Ras och steker den till perfektion. Samtidigt rostar vi zucchini och lök med kummin, och blandar dem sen med spenat, tomat och couscous. Vi toppar härligheterna med krämig vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
4
Saha-Ras
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Rödlök
1
Zucchini
1
Tomat
1
Bladpersilja
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
2
Spiskummin, malen
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Citron
1
Olivolja (steg 2)
2.5
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär zucchini i 2 cm halvmånar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Lägg över zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, kummin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills möra.
Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Under tiden, blanda kyckling, Saha-ras och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min, eller tills gyllene och genomstekt, vänd då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Grovhacka tomat och persilja.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, citronsaft, salt och peppar i en liten skål.
Rör tomat, spenat och färdigrostade grönsaker i kastrullen med färdig couscous.
Lägg upp grönsakscouscous, kyckling och vitlöksyoghurt i skålar.
Strö över persilja.