Ras el hanout-kryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ras el hanout-kryddad kyckling

Ras el hanout-kryddad kyckling

med grönsakscouscous och vitlöksyoghurt

Föll ni för det spännande namnet på dagens recept? Vi vågar nästan lova att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet. Vi kryddar kyckling med vår egen kryddblandning Saha-Ras och steker den till perfektion. Samtidigt rostar vi zucchini och lök med kummin, och blandar dem sen med spenat, tomat och couscous. Vi toppar härligheterna med krämig vitlöksyoghurt.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklingbröstfilé

4

Saha-Ras

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Rödlök

1

Zucchini

1

Tomat

1

Bladpersilja

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Vitlöksklyfta

2

Spiskummin, malen

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Citron

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

2.5

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

¼

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)558 kcal
Energi (kJ)2335 kJ
Fett17.3 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater47.1 g
varav socker9 g
Protein46.3 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Skär zucchini i 2 cm halvmånar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Lägg över zucchini och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, kummin, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills möra. 

Förbered couscous
2

Under tiden, koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Rör i couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel.

Marinera kyckling
3

Under tiden, blanda kyckling, Saha-ras och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min, eller tills gyllene och genomstekt, vänd då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt grönsaker
5

Under tiden, skölj spenat.

Grovhacka tomat och persilja.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, citronsaft, salt och peppar i en liten skål.

Rör tomat, spenat och färdigrostade grönsaker i kastrullen med färdig couscous.

Servera
6

Lägg upp grönsakscouscous, kyckling och vitlöksyoghurt i skålar.

Strö över persilja.