Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Baharat kryddmix
500
Potatis
2
Röd paprika
1
Rödlök
½
Zucchini
½
Aubergine
1
Torkad timjan
1
Torkad oregano
Oregano
1
Krossade tomater
50
Rucola
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
⅓
Olivolja
Koka upp vatten i vattenkokaren. Sätt ugnen på 200°C grillfunktion.Halvera paprika, ta bort kärnhus och dela i 2 cm stora bitar. Skala och dela rödlök i klyftor. Halvera courgette på längden och skär i 2 cm breda halvmånar. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar.
Placera grönsakerna på en stor bakplåt. Tillsätt en skvätt olja*, timjan, oregano, och baharat kryddmix. Krydda med salt* och peppar*, och blanda ordentligt. Rosta grönsakerna tills de är gyllenbruna och mjuka, 25-30 min. Vänd grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden.
Tärna potatis i 2 cm stora bitar (valfritt att skala). Lägg bitarna i kastrullen, täck dem med vattnet från vattenkokaren och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 12-15 min.Häll av i ett durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa potatisen tillsammans med smör* tills det blir ett jämnt mos. Krydda med salt* och peppar*. Täck med lock för att hålla värmen.
För över grönsakerna från bakplåten i en ugnsform (vi använder 20x26 cm form för två personer) när de är färdiggrillade.Häll i en burk med krossade tomater i ugnsformen och rör om. Krydda med salt* och peppar*. Ändra ugnsfunktionen från grill till över- och undervärme.
Täck grönsakerna med ett jämnt lager av potatismos. Strö mozzarella över gratängen och gratinera i ugnen tills ytan är gyllenbrun. Blanda rucola med olivolja*, salt* och peppar* i en skål.
Servera ratatouillegratängen i stora skålar med rucolasallad vid sidan av.