Bao-bröd är perfekta när du börjat tröttna på tacos, men älskar konceptet mat i bröd! Här serverar vi dem fyllda med pankopanerade räkor i en röd curry-glaze och en krispig kålsallad som toppas med jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
6 st
Bao-bröd
(Innehåller Gluten, Soja, Vete)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Koriander
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
30 g
Röd currypasta
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
75 g
Rödkål, förskuren
2 st
Morot
1 st
Tomat
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 dl
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Vatten till glaze
1 msk
Ketchup till glaze
1 tsk
Socker till glaze
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Grovhacka tomat.
Halvera lime.
Riv morot grovt.
Blanda rödkål, tomat, morot, olivolja, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål.
Blanda med mjöl, salt och en nypa peppar.
Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor. Använd halva det vispade ägget till 2P.
Blanda röd currypasta, ketchup, socker och vatten i en stor skål.
Plocka korianderblad.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.
Tillsätt glaze och vänd runt precis innan servering.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.
Fyll bao-bröd med räkor, koriander och en klick majonnäs.
Servera med kålsallad toppad med jordnötter.