Röd curry- och jordnötspanerad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Röd curry- och jordnötspanerad kolja

Röd curry- och jordnötspanerad kolja

med salladslökssås och ingefärssallad

Kolja är en fisk med fast kött och mild smak som passar bra ihop med nästan alla typer av tillbehör och smaksättningar! I kväll låter vi oss influeras av asiatiska smaker och panerar den i panko, jordnötter och röd currypasta innan vi steker den gyllene och spröd. Samtidigt rostar vi pommes med sesamfrön och svänger ihop en sallad med morot, rödkål och ingefärsdressing. En klick yoghurt med salladslök blir perfekt att doppa både fisk och pommes i.

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Jordnötter
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

30 g

Röd currypasta

500 g

Potatis

1 st

Morot

75 g

Rödkål, förskuren

½ st

Lime

½ st

Ingefära

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2939 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett25.7 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater78.1 g
varav socker12.2 g
Protein43.3 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], sesamfrön och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.

Blanda sås
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Blanda yoghurt, salladslök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Riv ingefära [1/2 st, 2P] (oskalad) fint. 

Halvera lime [1/2 st, 2P]. 

Blanda ingefära [1 tsk | 2 tsk], limesaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Ställ åt sidan. 

Panera fisk
3

Krossa jordnötter fint i påsen med en köttklubba eller kavel. 

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Blanda röd currypasta och vatten [1 msk | 2 msk] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd fisk först i mjöl, sen i currypasta och sist i panko.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
5

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Vänd ner morot, rödkål och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i skålen med ingefärsdressing precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp fisk, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick salladslöksyoghurt.