Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Lingonsylt
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Rosmarin
1 st
Palsternacka
75 g
Rödkål, förskuren
250 g
Skivad fläskkotlett
500 g
Bakpotatis
1 st
Äpple
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
¼ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och palsternacka tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda rödkål, äpple, olivolja och salt i en stor skål.
Grovhacka rosmarinsblad.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och rosmarin i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
TIPS: Gillar du inte rosmarin? Hoppa över det!
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.
Rör ner matlagningsgrädde, sojasås och kycklingbuljong. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.
Lägg upp palsternacksmos, kött och kålsallad på tallrikar.
Toppa kött med sås och servera med en klick lingonsylt.