Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon

Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon

med lent palsternacksmos och gräddsås

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Lingonsylt

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Rosmarin

1 st

Palsternacka

75 g

Rödkål, förskuren

250 g

Skivad fläskkotlett

500 g

Bakpotatis

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3554 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett26.2 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater113.1 g
varav socker32.6 g
Protein43.9 g
Salt5.2 g

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och palsternacka tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda rödkål, äpple, olivolja och salt i en stor skål.

3

Grovhacka rosmarinsblad.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och rosmarin i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

TIPS: Gillar du inte rosmarin? Hoppa över det!

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

5

Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.

Rör ner matlagningsgrädde, sojasås och kycklingbuljong. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.

6

Lägg upp palsternacksmos, kött och kålsallad på tallrikar.

Toppa kött med sås och servera med en klick lingonsylt.