Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon

Rosmarinspanerad fläskkotlett och lingon

med lent palsternacksmos och gräddsås

Är ni en familj som älskar klassiska rätter med kött, sås och potatis? Då lär ni inte bli besvikna på det här smarriga receptet. I kväll serverar vi nämligen fläskkotlett som vänts i en rosmarinskryddad panering och stekts gyllene, ett fluffigt potatis- och palsternacksmos och en krämig gräddsås. Tillbehören ger både syrlighet och sötma – vad sägs om en krispig rödkålssallad med äpple och en klick hederlig lingonsylt?

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Palsternacka

½ st

Rosmarin

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Äpple

75 g

Rödkål, förskuren

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 g

Kycklingbuljong

50 g

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3832 kJ
Energi (kcal)916 kcal
Fett34.3 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater113.4 g
varav socker32.9 g
Protein43.6 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga palsternacksmos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och palsternacka i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och palsternacka tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Blanda kålsallad
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda rödkål, äpple, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Panera kött
3

Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och rosmarin i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

TIPS: Gillar du inte rosmarin? Hoppa över det!

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. 

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på medelvärme.

Rör ner matlagningsgrädde, sojasås [1/2 påse, 2P] och kycklingbuljong [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat.

Servera
6

Lägg upp palsternacksmos, kött och kålsallad på tallrikar.

Toppa kött med sås och servera med en klick lingonsylt.