Rostad blomkålsbiryani
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostad blomkålsbiryani

Rostad blomkålsbiryani

med tranbär och mandlar

Curry on rice is all well and good, but when the rice itself is cooked with the curry paste? Now that’s magical. Studded with sweet rich currants, fresh coriander and roasted cauliflower, this rice dish packs flavour in every bite, with a dollop of creamy Greek yoghurt for a tangy contrast.

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Tranbär

Grönsaksbuljong

225

Blomkål

½

Lök

2

Morot

3

Garam masala

150

Basmatiris

1

Koriander

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1

Röd chili

150

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)66 kcal
Energi (kJ)276 kJ
Fett5.58 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater1.4 g
varav socker0.4 g
Protein2.17 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Skär blomkål i 2 cm stora buketter. Halvera och skiva lök tunt. Skiva morot tunt (skalning är valfritt).

2

Placera blomkålsbuketterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda och sprid sedan buketterna jämnt över plåten. Rosta tills möra och lätt gyllenbruna, 20-25 min.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en djup medelstor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och morot. Fräs tills löken har mjuknat, ca 5 min. Häll i garam masala, rör om tills doftande, ca 1 min.

4

Rör i basmatiris och tranbär i stekpannan. Häll i vatten* och grönsaksbuljong och koka upp. Sänk värme och låt sjuda under lock tills vattnet är absorberat och riset är färdigkokt , 16-18 min. TIPS: Häll i lite extra vatten om vätskan har absorberats innan riset är färdigt. 

5

Grovhacka koriander (spara några blad till servering) och mandlar medan biryanin sjuder. Halvera chili, ta bort frön och skiva tunt. Blanda i koriander, mandlar och rostad blomkål när riset är färdigkokt.

6

Fördela blomkålsbiryanin i djupa tallrikar. Toppa med gräddfil och strö över chili och sparade korianderblad