Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Butternutpumpa
200
Körsbärstomater
1
Bladpersilja
90
Sallad
Crème fraiche
25
Senap
(Innehåller Senap)
1.33
Smör
Sätt ugnen på 200°C. Ansa pumpa och dela på längden. Gröp ur kärnor (valfritt att skala pumpa). Skär pumpa i 2 cm breda halvmånar. Halvera körsbärstomater. Placera halvmånarna och körsbärstomaterna jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja*, krydda med salt* och peppar*.
Sätt in bakplåten på mellersta hyllan i ugnen och låt grönsakerna rosta tills de är gyllenbruna och mjuka, ca 25-30 min. Vänd på grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden. Tips: Tomaterna kommer att kollapsa och karamelliseras - det är precis vad vi vill ha!
Skala potatis och skär dem i 2x2 cm stora bitar. Lägg bitarna i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och sänk sedan värmen så de får sjuda i 20 min.
Skiva gemsallad. Hacka persilja. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme och fräs salladen i 1 min. Tillsätt persilja, crème fraîche, senap. Rör om tills upphettat, ca 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*.
Häll av vattnet från kastrullen i ett durkslag när potatisen är färdigkokt. Lägg över potatisen i kastrullen igen och mosa tillsammans med smör*. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp potatismoset på tallriken och toppa med pumpa, tomater och senapssås.