Är ni en familj som älskar pitabröd? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt recept. Det hjälper vi med ikväll, när vi fyller varma pitabröd med rostade kikärtor, en fräsch sallad med tomat, gurka och persilja, och en krämig yoghurtdressing. Krispiga hemmagjorda pommes kryddade med oregano passar perfekt till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
½
Torkad oregano
1
Kikärtor
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2
Tomat
1
Gurka
1
Bladpersilja
2
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
20
Sriracha
1
Olivolja (steg 2)
1
Vetemjöl (steg 2)
½
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.
Under tiden, häll av vätska från kikärtor.
Blanda kikärtor, olivolja [1 msk | 2 msk], mjöl [1 msk | 2 msk], Mamas Favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Placera kikärtor på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 20 min, tills gyllene.
Ta ut kikärtor och låt svalna.
Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Finhacka persilja.
Blanda tomat, gurka, persilja, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Blanda yoghurt och sriracha i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Använd mindre sriracha om du inte tycker om stark mat.
Värm pitabröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
TIPS: Pitabröden är redan färdiga, men smakar ännu bättre varma.
Skär upp pitabröd och fyll det med kikärtor, sallad och hälften av yoghurtdressingen.
Servera med oreganopommes och resterande grönsaker, kikärtor och yoghurtdressing.