Rostade kikärtor i pitabröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostade kikärtor i pitabröd

Rostade kikärtor i pitabröd

med yoghurtdressing och oreganopommes

Är ni en familj som älskar pitabröd? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt recept. Det hjälper vi med ikväll, när vi fyller varma pitabröd med rostade kikärtor, en fräsch sallad med tomat, gurka och persilja, och en krämig yoghurtdressing. Krispiga hemmagjorda pommes kryddade med oregano passar perfekt till.

Taggar:
Stark
Enkel
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Torkad oregano

1

Kikärtor

2

Tomat

1

Gurka

1

Bladpersilja

2

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Rökt paprikapulver

½

Chiliflakes

½

Vitlöksklyfta

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

1

Vetemjöl (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)828 kcal
Energi (kJ)3466 kJ
Fett32.9 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater106.9 g
varav socker14 g
Protein24.4 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 påse, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Krydda kikärtor
2

Under tiden, häll av vätska från kikärtor.

Blanda kikärtor, olivolja [1 msk | 2 msk], mjöl [1 msk | 2 msk], rökt paprikapulver, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.  

Rosta kikärtor
3

Placera kikärtor på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills gyllene.

Ta ut kikärtor och låt svalna.

Förbered sallad
4

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda tomat, gurka, persilja, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök och chili flakes [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Värm pitabröd
5

Värm pitabröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma, när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

TIPS: Pitabröden är redan redo att ätas, men smakar ännu bättre varma.

Servera
6

Skär upp pitabröd och fyll det med kikärtor, sallad och hälften av yoghurtdressingen.

Servera med oreganopommes och resterande grönsaker, kikärtor och yoghurtdressing.