Rotsellerifritters och regnsbågspommes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rotsellerifritters och regnsbågspommes

Rotsellerifritters och regnsbågspommes

med grönsallad och vitlöks-crème fraiche

Grönt är skönt! Så tänker vi med kvällens recept som är fullproppat med både goda grönsaker och underbara smaker! Vi steker rotsellerifritters med riven gruyère och serverar dem med rostade rotfrukter och en sallad med spenat och gurka. Som om inte det vore nog svänger vi även ihop en smaskig dippsås med crème fraiche, dill och vitlök.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Palsternacka

2 st

Rödbeta

½ st

Vitlöksklyfta

25 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

½ st

Rödlök

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

1 st

Gurka

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 portionspåse

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Morot

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

2

Ägg till fritters

3 msk

Mjöl till fritters

½ tsk

Salt till fritters

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2885 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett40 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater65.4 g
varav socker29.2 g
Protein23.5 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm tjocka pommes.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.

Blanda fritterssmet
2

Finhacka persilja och rödlök.

Skala och riv rotselleri grovt.

Blanda rotselleri, Hello Sunrise, grönsaksbuljong, rödlök, persilja, gruyère, ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål. 

Förbered grönsaker
3

Skölj spenat.

Skär gurka i halvmånar.

Finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök. 

Lägg spenat och gurka i en stor skål.

Stek fritters
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Klicka ut smet till fritters med en sked (2 per person).

Platta till med en stekspade och stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder. 2) Använd 2 stekpannor eller stek fritters i omgångar vid behov.

Blanda dipp
5

Under tiden, blanda vitlök, dill, crème fraiche och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Vänd ner olivolja och salt i skålen med spenat och gurka. 

Servera
6

Lägg upp fritters, sallad och rotfrukter på tallrikar.

Servera med en klick crème fraiche.