Grönt är skönt! Så tänker vi med kvällens recept som är fullproppat med både goda grönsaker och underbara smaker! Vi steker rotsellerifritters med riven gruyère och serverar dem med rostade rotfrukter och en sallad med spenat och gurka. Som om inte det vore nog svänger vi även ihop en smaskig dippsås med crème fraiche, dill och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Palsternacka
2 st
Rödbeta
½ st
Vitlöksklyfta
25 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
½ st
Rödlök
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
1 st
Gurka
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 portionspåse
Dill
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Morot
60 g
Spenat
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
2
Ägg till fritters
3 msk
Mjöl till fritters
½ tsk
Salt till fritters
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm tjocka pommes.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka.
Finhacka persilja och rödlök.
Skala och riv rotselleri grovt.
Blanda rotselleri, Hello Sunrise, grönsaksbuljong, rödlök, persilja, gruyère, ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Skölj spenat.
Skär gurka i halvmånar.
Finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök.
Lägg spenat och gurka i en stor skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Klicka ut smet till fritters med en sked (2 per person).
Platta till med en stekspade och stek i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder. 2) Använd 2 stekpannor eller stek fritters i omgångar vid behov.
Under tiden, blanda vitlök, dill, crème fraiche och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd ner olivolja och salt i skålen med spenat och gurka.
Lägg upp fritters, sallad och rotfrukter på tallrikar.
Servera med en klick crème fraiche.