Buffalosås består bland annat av smör, honung och olika heta kryddor och har sitt ursprung i USA, där den ofta serveras som tillbehör till kycklingvingar. Här använder vi den som glaze till kvällens lättlagade färsbiffar som får sällskap av ett annat tillbehör med amerikanska influenser, nämligen kokt potatis i en krämig ranchsås med vitlök, gräslök, gräddfil och majonnäs. Vi svänger också ihop en god sallad på babyspenat och äpple, och så är middagen komplett!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
400 g
Småpotatis
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Äpple
60 g
Spenat
4 g
Rökt paprikapulver
25 g
Honung
20 g
Sriracha
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Smör (steg 4)
1 msk
Ketchup (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Halvera potatis.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.
Blanda färs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Använd en sked för att portionera ut biffar direkt i pannan (3 per person) och platta till dem med baksidan av skeden.
Stek biffar i 2–3 min per sida, eller tills brynta och genomstekta. Vänd dem med jämna mellanrum.
VIKTIGT: Biffar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda vitlök, gräslök, gräddfil och majonnäs i en liten skål.
Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Låt färdiga biffar vila i ett foliepaket.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Fräs rökt paprikapulver i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt honung, sriracha och ketchup [1 msk | 2 msk] och rör runt.
Tillsätt biffar till pannan och vänd runt i såsen. Ta av från värme.
Vänd potatis med ranchsås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] precis innan servering.
Blanda äpple, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål precis innan servering.
Lägg upp sallad, potatis och biffar på tallrikar.
Toppa biffar med resterande buffaloglaze från pannan.