Rustika buffaloglaserade fläskbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustika buffaloglaserade fläskbiffar

Rustika buffaloglaserade fläskbiffar

med krämig ranchpotatis och äppelsallad

Buffalosås består bland annat av smör, honung och olika heta kryddor och har sitt ursprung i USA, där den ofta serveras som tillbehör till kycklingvingar. Här använder vi den som glaze till kvällens lättlagade färsbiffar som får sällskap av ett annat tillbehör med amerikanska influenser, nämligen kokt potatis i en krämig ranchsås med vitlök, gräslök, gräddfil och majonnäs. Vi svänger också ihop en god sallad på babyspenat och äpple, och så är middagen komplett!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

250 g

Fläskfärs

½ st

Vitlöksklyfta

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

400 g

Småpotatis

60 g

Spenat

1 st

Äpple

1 portionspåse

Gräslök

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3872 kJ
Energi (kcal)925 kcal
Fett62.6 g
varav mättat21.7 g
Kolhydrater65.5 g
varav socker22.9 g
Protein30.3 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Halvera potatis.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Stek biffar
2

Blanda färs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Använd en sked för att portionera ut biffar direkt i pannan (3 per person) och platta till dem med baksidan av skeden.

Stek biffar i 2–3 min per sida, eller tills brynta och genomstekta. Vänd dem med jämna mellanrum.

VIKTIGT: Biffar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda ranchsås
3

Under tiden, finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, gräslök, gräddfil och majonnäs i en liten skål.

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Laga buffaloglaze
4

Låt färdiga biffar vila i ett foliepaket.

Smält smör i samma stekpanna på medelvärme.

Fräs rökt paprikapulver i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt honung, sriracha och ketchup och rör runt.

Tillsätt biffar till pannan och vänd runt i såsen. Ta av från värme.

Blanda potatis och sås
5

Vänd potatis med ranchsås och salt precis innan servering.

Blanda äpple, spenat, salt och olivolja i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp sallad, potatis och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med resterande buffaloglaze från pannan.