Saftig ryggbiffburgare och pepparaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig ryggbiffburgare och pepparaioli

Saftig ryggbiffburgare och pepparaioli

med stekt portobello och spröda pommes

Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på idag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha ryggbiff. Inga problem, ikväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt ryggbiff. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med stekt portobello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

2

Grovmalen svartpeppar

500

Potatis

300

Angus ryggbiff

75

Portabello

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Rödlök

40

Rucola

2

Briochebröd

Ingår inte i din leverans

1

Socker (steg 3)

2

Vatten (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)872 kcal
Energi (kJ)3650 kJ
Fett55.79 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater55.16 g
varav socker9.6 g
Protein38.39 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Stek svamp
2

Skär portobello [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, och krydda med salt* och peppar*. Fräs i 3-4 min under omrörning. Lägg över till en skål. 

Karamellisera lök
3

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning. Tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Stek tills karamelliserad, 3-5 min. Lägg över till en skål. Blanda grovmalen peppar och aioli i en liten skål. TIPS: Mortla pepparn extra om du önskar den finare.

Stek ryggbiff
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpannan på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Värm bröd
5

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmda. Skölj rucola. 

Servera
6

Skär köttet i 1 cm breda skivor. Bre pepparaioli på bröden. Toppa med ryggbiff, portobello, karamelliserad lök och rucola. Lägg upp burgare, pommes och en klick pepparaioli på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image