Pizzasandwich är helt enkelt pizzabottnar som viks ihop och fylls med massor av goda ingredienser. Här kombinerar vi sötma och syrlighet med rostad butternutpumpa, karamelliserad rödlök och getost och serverar vår pizza med en härlig tomat- och valnötssallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Butternutpumpa
1 st
Rosmarin
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Rödlök
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
40 g
Rucola
1 portionspåse
Basilika
1 st
Tomat
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
½ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till karamelliserad lök
1 msk
Smör till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).
Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och skär den i 0,5 cm tunna skivor.
Plocka och grovhacka rosmarinblad.
Placera pumpa på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.
Rosta i 10–12 min, eller tills mjuk och gyllene.
TIPS: 1) Använd fler plåtar om det blir för trångt. 2) Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan du ska laga mat. Det är lättare att rulla ut degen när den nått rumstemperatur.
Under tiden, strö ett tunt lager mjöl över arbetsytan och händerna.
Halvera pizzadeg. Rulla ut degklumpar med händerna eller en kavel till ca 15 cm i diameter och låt vila i minst 3 min.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Efter 3 min, rulla ut pizzadeg till ca 18 cm i diameter.
Lägg försiktigt över pizzadeg på en plåt med bakplåtspapper.
Vik pizzadeg på mitten till halvmånar.
Grädda i ugnen i 11–12 min, eller tills brynt och genomstekt.
Under tiden, halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek rödlök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, smör, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 2–3 min, eller tills karamelliserad.
Skär tomat i klyftor.
Grovhacka basilika.
Skölj rucola.
Blanda tomat, basilika, hälften av rucolan, valnötter, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Öpnna försiktigt upp pizzafickor och ringla över olivolja.
Fyll dem med pumpa, rödlök, getost och resterande rucola.
Lägg upp pizza och tomatsallad på tallrikar.