Salvia- och lökkryddade fläskköttbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salvia- och lökkryddade fläskköttbullar

Salvia- och lökkryddade fläskköttbullar

med spaghetti och rucola

I kväll blir det köttbullar på fläskfärs. Vi blandar färsen med lök och salvia och formar köttbullar som vi sedan steker. Vi kokar spaghetti som vi blandar med en krämig sås. Vi avslutar med att toppa med rucola och valnötter. En fantastiskt god middag helt enkelt!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

250 g

Fläskfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

1 portionspåse

Salvia

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4299 kJ
Energi (kcal)1028 kcal
Fett61.2 g
varav mättat23.9 g
Kolhydrater81.4 g
varav socker7.7 g
Protein43.3 g
Salt3 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente".

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Under tiden, behåll valnötter i påsen och krossa med en kavel till små bitar.

Finhacka vitlök och salvia.

Skala och riv lök grovt.

Gör köttbullar
3

Blanda fläskfärs, lök, ägg, salvia, ströbröd och salt i en stor skål.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platta till den för att göra rustika köttbullar (3 per person).

Stek köttbullar i 2–3 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd dem då och då.

VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Skölj rucola och spenat
4

Under tiden, skölj rucola och spenat.

Ställ färdiga köttbullar åt sidan på en tallrik täckt med folie.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).

Stek vitlök i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, riven ost, sparat pastavatten, spenat och en generös nypa salt och peppar. Sjud i 1–2 min, tills spenat har mjuknat.

Rör i pasta precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.

Toppa med köttbullar, rucola, valnötter och en nypa salt.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja på rucola.