I kväll blir det köttbullar på fläskfärs. Vi blandar färsen med lök och salvia och formar köttbullar som vi sedan steker. Vi kokar spaghetti som vi blandar med en krämig sås. Vi avslutar med att toppa med rucola och valnötter. En fantastiskt god middag helt enkelt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
250 g
Fläskfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
1 portionspåse
Salvia
1 dl
Sparat pastavatten
1
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente".
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, behåll valnötter i påsen och krossa med en kavel till små bitar.
Finhacka vitlök och salvia.
Skala och riv lök grovt.
Blanda fläskfärs, lök, ägg, salvia, ströbröd och salt i en stor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platta till den för att göra rustika köttbullar (3 per person).
Stek köttbullar i 2–3 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd dem då och då.
VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj rucola och spenat.
Ställ färdiga köttbullar åt sidan på en tallrik täckt med folie.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).
Stek vitlök i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, riven ost, sparat pastavatten, spenat och en generös nypa salt och peppar. Sjud i 1–2 min, tills spenat har mjuknat.
Rör i pasta precis innan servering.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Toppa med köttbullar, rucola, valnötter och en nypa salt.
Ringla eventuellt över en skvätt olivolja på rucola.