Servera familjen gyllenstekta schnitzlar gjorda från grunden till middag ikväll. Allt i allt är detta en snabblagad och lätt rätt där de frasiga panerade fläskkotletterna kombineras med en uppfriskande kål- och äppelsallad och krämig sås gjord på gurka och dill. Smakerna sitter där de ska och inte för en sekund undrar man vart potatisen, riset eller pastan är.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Gurka
1
Gurka, piccolo
300
Fläskkotlett hel
150
Kålmix
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Citron
1
Dill
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Äpple
75
Gräddfil
1
Ägg
¼
Salt
Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär köttet till 2 tunna kotletter per person på en separat skärbräda. Lägg kotletterna mellan två bakplåtspapper och banka med en köttklubba eller stekpanna tills de är ca 2 cm jämntjocka. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, citronzest, salt* och en generös nypa peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd sedan kotletterna först i ägg*, sedan i pankon. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i schnitzlarna när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida tills genomstekta och frasiga. Vänd bara en gång. Lägg på en ren tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av. TIPS: Stek i omgångar och tillsätt mer olja om det behövs. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skär gurka i skivor. Finhacka dill. Kärna ur och skär äpple i tändstickstunna bitar. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], gurka, hälften av dillen, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och kålmix och blanda väl.
Fördela schnitzlar, äppelslaw och krämig dillgurka mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med aioli.