topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzel

Schnitzel

med äppelslaw och krämig dillgurka

Servera familjen gyllenstekta schnitzlar gjorda från grunden till middag ikväll. Allt i allt är detta en snabblagad och lätt rätt där de frasiga panerade fläskkotletterna kombineras med en uppfriskande kål- och äppelsallad och krämig sås gjord på gurka och dill. Smakerna sitter där de ska och inte för en sekund undrar man vart potatisen, riset eller pastan är.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

Gurka

1

Gurka, piccolo

300

Fläskkotlett hel

150

Kålmix

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Citron

1

Dill

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Äpple

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)403 kcal
Energi (kJ)1685 kJ
Fett23.93 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater12.47 g
varav socker1.2 g
Protein35.05 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär köttet till 2 tunna kotletter per person på en separat skärbräda. Lägg kotletterna mellan två bakplåtspapper och banka med en köttklubba eller stekpanna tills de är ca 2 cm jämntjocka. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Panera kött
2

Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda panko, citronzest, salt* och en generös nypa peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd sedan kotletterna först i ägg*, sedan i pankon. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i schnitzlarna när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida tills genomstekta och frasiga. Vänd bara en gång. Lägg på en ren tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av. TIPS: Stek i omgångar och tillsätt mer olja om det behövs. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sås
4

Skär gurka i skivor. Finhacka dill. Kärna ur och skär äpple i tändstickstunna bitar. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], gurka, hälften av dillen, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Förbered äppelslaw
5

Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och kålmix och blanda väl.

Servera
6

Fördela schnitzlar, äppelslaw och krämig dillgurka mellan era tallrikar. Garnera med återstående dill och servera med aioli.