topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzel

Schnitzel

med päronslaw & BBQ-sås

Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda ostpanerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka, piccolo

Gurka

300

Fläskkotlett hel

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20

Finriven ost

1

Päron

1

Gräslök

150

Kålmix

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Ekologisk citron

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)443 kcal
Energi (kJ)1855 kJ
Fett24.02 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater21.71 g
varav socker9.4 g
Protein35.26 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Förbered kött
1

Skär fläskköttet i tunna kotletter - 2 st per person. Lägg köttet mellan två bakplåtspapper och banka dem med en köttmallet, kavel eller stekpanna tills de är jämntjocka, ca 2 cm.

Panera kött
2

Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik. Vänd köttet först i ägg, sedan i pankoblandningen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzlar
3

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* om det behövs. För över schnizel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
4

Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor. 

Blanda päronslaw
5

Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela schnitzlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med gräslök och servera med BBQ-sås vid sidan av.