Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda ostpanerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gurka, piccolo
Gurka
300
Fläskkotlett hel
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20
Finriven ost
1
Päron
1
Gräslök
150
Kålmix
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Ekologisk citron
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Ägg
Skär fläskköttet i tunna kotletter - 2 st per person. Lägg köttet mellan två bakplåtspapper och banka dem med en köttmallet, kavel eller stekpanna tills de är jämntjocka, ca 2 cm.
Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda panko med riven ost, en nypa salt* och peppar* i en ny djup tallrik. Vänd köttet först i ägg, sedan i pankoblandningen. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i köttet när oljan är uppvärm. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills ytan är gyllene och frasig och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olja* om det behövs. För över schnizel på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skär päron i tunna skivor. Grovhacka gurka. Finhacka gräslök. Skär citron i klyftor.
Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli, en skvätt citronjuice, en skvätt vatten* och hälften av gräslök i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela schnitzlar och päronslaw mellan era tallrikar. Garnera med gräslök och servera med BBQ-sås vid sidan av.