En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi bakad sötpotatis och en söt/syrlig äppelslaw med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
450
Sötpotatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Kålmix
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Äpple
1
Ägg
¼
Salt
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna oskalad sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Baka i 20-25 min.
Skär fläskkött i tunna kotletter - 2 st per person. Lägg köttet mellan två bakplåtspapper och banka dem med en kavel eller stekpanna tills de är jämntjocka, ca 2 cm.
Vispa ägg* i en skål. Blanda panko med salt* och en nypa peppar* i en ny skål. Vänd köttet i ägg*, och sen i panko. Placera en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek schnitzel i 3-4 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tärna äpple i 1 cm stora bitar. Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp schnitzel, sötpotatis och äppelslaw på tallrikar.