topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schnitzel

Schnitzel

med äppelslaw och sötpotatis

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt schnitzel blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi bakad sötpotatis och en söt/syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Kålmix

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

450

Sötpotatis

250

Skivad fläskkotlett

1

Äpple

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)484 kcal
Energi (kJ)2024 kJ
Fett34.59 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater13.43 g
varav socker1.7 g
Protein30.31 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna oskalad sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Baka i 10-15 min.

Panera kött
2

Vispa ägg* i en skål. Blanda panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]och peppar* i en ny skål. Vänd köttet i ägg, och sen i panko. För över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek schnitzel
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek schnitzel i 3-4 min på varje sida. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Schnitzlarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tärna äpple
4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, och en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Lägg upp schnitzel, sötpotatis och äppelslaw på tallrikar.