Att tillaga fisk i ugnen med ett knaprigt täcke är ett enkelt knep för att göra den extra god. I kväll brer vi sej med senap och toppar den med ett pankotäcke smaksatt med citronpeppar. Vi lagar också ett krämigt potatismos och en enkel grönsallad och serverar hela härligheten med en riktigt krämig och god purjolökssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 g
Citronpeppar
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
75 g
Strimlad salladsmix
1 st
Purjolök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
500 g
Potatis
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Blanda panko, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar i en liten skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och bre på senap [1/2 paket, 2P]. Toppa med pankoblandning och pressa försiktigt fast den.
Tillaga i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek purjolök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills purjolöken är mjuk.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något. Ställ åt sidan och håll varm.
Under tiden, blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp potatismos, fisk och sallad på tallrikar.
Servera med purjolökssås.