Sej med citronpeppartäcke och potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej med citronpeppartäcke och potatismos

Sej med citronpeppartäcke och potatismos

med kålsallad och purjolökssås

Att tillaga fisk i ugnen med ett knaprigt täcke är ett enkelt knep för att göra den extra god. I kväll brer vi sej med senap och toppar den med ett pankotäcke smaksatt med citronpeppar. Vi lagar också ett krämigt potatismos och en enkel grönsallad och serverar hela härligheten med en riktigt krämig och god purjolökssås.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Citronpeppar

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

75 g

Strimlad salladsmix

1 st

Purjolök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2845 kJ
Energi (kcal)680 kcal
Fett32 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater66.1 g
varav socker13.1 g
Protein33 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered pankotäcke
2

Blanda panko, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar i en liten skål.

Ugnsstek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och bre på senap [1/2 paket, 2P]. Toppa med pankoblandning och pressa försiktigt fast den.

Tillaga i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
4

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek purjolök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills purjolöken är mjuk.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något. Ställ åt sidan och håll varm.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp potatismos, fisk och sallad på tallrikar.

Servera med purjolökssås.