Sej med citronpeppartäcke och potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej med citronpeppartäcke och potatismos

Sej med citronpeppartäcke och potatismos

med kålsallad och purjolökssås

Att tillaga fisk i ugnen med ett knaprigt täcke är ett enkelt knep för att göra den extra god. I kväll brer vi sej med senap och toppar den med ett pankotäcke smaksatt med citronpeppar. Vi lagar också ett krämigt potatismos och en enkel grönsallad och serverar hela härligheten med en riktigt krämig och god purjolökssås.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

75 g

Strimlad salladsmix

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 g

Citronpeppar

1 st

Purjolök

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3088 kJ
Energi (kcal)738 kcal
Fett39.4 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater66.1 g
varav socker13.1 g
Protein33 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Laga potatismos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered pankotäcke
2

Blanda panko, olivolja, salt och citronpeppar i en liten skål.

Ugnsstek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och bre på senap. Toppa med pankoblandning och pressa försiktigt fast den.

Tillaga i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
4

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök, salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills purjolöken är mjuk.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten och en nypa peppar och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något. Ställ åt sidan och håll varm.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda salladsmix, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp potatismos, fisk och sallad på tallrikar.

Servera med purjolökssås.