Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi glaserar kyckling i en ljuvlig glaze med sojasås, ingefära, vitlök och sesamfrön. Vi serverar vår sesam- och ingefärsglaserad kyckling med basmati vildris blandat med riven morot, och en fräsch och färgstark sallad med rödkål, spenat och apelsin.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklingbröstfilé
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
150
Basmati vildris
1
Morot
1
Apelsin
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75
Rödkål, förskuren
1
Vitlöksklyfta
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Ingefära
1
Chiliflakes
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 4)
½
Vetemjöl (steg 4)
1.5
Vatten (steg 4)
¼
Olivolja (steg 5)
1.5
Socker (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Riv vitlök och ingefära [½ st, 2P] fint.
Skölj spenat.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. Krydda en nypa salt och peppar. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda rödkål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål, och massera med händerna i 30 sek. Rör i spenat och apelsin. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Vispa ihop mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1 1/2 dl | 3 dl] i en liten skål.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den på medelhög värme. Tillsätt olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], ingefära och vitlök, och fräs i 30 sek.
Rör i mjölmix, sojasås, sesamfrön, socker [1 1/2 tsk | 3 tsk] och en generös nypa chili flakes. Koka tills tjocknat något, 2-3 min.
Tillsätt kyckling och täck den i sås, och ta av pannan från värme.
Rör i morot med färdigt ris.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp basmati vildris och apelsinsallad i skålar.
Toppa med sesam- och ingefärsglaserad kyckling.
Ringla över sås från stekpannan.
Garnera med en nypa chili flakes.