Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläsk i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med ugnsstekt potatis med sesamfrön, en fräsch sallad med mango, gurka och chili, och krämig gräslöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Gurka
½ st
Mango
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Gräslök
300 g
Fläskkotlett hel
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med olivolja, Ginger Ninja, hälften av sesamfröna, salt och peppar.
Stek i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Tärna gurka i 2 cm stora bitar.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar.
Halvera, kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Finhacka gräslök.
Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda.
TIPS: Chilin är stark, så tillsätt den eventuellt enbart till vuxenportionerna.
Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, resterande sesamfrön och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik.
Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar.
Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en ren tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Blanda yoghurt, hälften av gräslöken och en nypa salt i en liten skål.
Blanda mango, gurka och chili i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp panerat fläsk, ugnsstekt potatis och mangosallad på tallrikar.
Toppa potatis och kött med resterande gräslök, och servera med gräslöksyoghurt.