Sesam- och pankopanerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam- och pankopanerat fläsk

Sesam- och pankopanerat fläsk

med ugnsrostad potatis och gräslöksyoghurt

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerat fläsk i asiatisk stil i kväll? Här kombinerar vi med ugnsrostad potatis, en fräsch sallad med mango, gurka och chili, och krämig gräslöksyoghurt.

Taggar:
Barnvänlig
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

½ st

Röd chili

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Mango

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2453 kJ
Energi (kcal)586 kcal
Fett20 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater59.4 g
varav socker13.5 g
Protein43.6 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka gurka.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Finhacka gräslök.

Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt. 

Panera kött
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, sesamfrön och salt i en ny djup tallrik.

Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda gräslöksyoghurt
5

Under tiden, blanda yoghurt, hälften av gräslöken och salt i en liten skål.

Blanda mango, gurka och chili i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa potatis och kött med resterande gräslök och servera med gräslöksyoghurt.