Panerad mat är ju så gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläsk i asiatisk stil i kväll? Här kombinerar vi ugnsstekt potatis med sesamfrön, en fräsch sallad med mango, gurka och chili, och krämig gräslöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Potatis
½ st
Röd chili
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Gräslök
½ st
Mango
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till sallad
Sätt ugnen på 240 °C/220 °C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ginger Ninja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, grovhacka gurka.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Finhacka gräslök.
Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, sesamfrön och salt i en ny djup tallrik.
Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, blanda yoghurt, hälften av gräslöken och salt i en liten skål.
Blanda mango, gurka och chili i en medelstor skål. Krydda med salt och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.
Toppa potatis och kött med resterande gräslök och servera med gräslöksyoghurt.