Sesame-panko breaded pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesame-panko breaded pork

Sesame-panko breaded pork

med ugnsstekt potatis och gräslöksyoghurt

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläsk i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med ugnsstekt potatis med sesamfrön, en fräsch sallad med mango, gurka och chili, och krämig gräslöksyoghurt.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Fläskkotlett hel

½ st

Pak choi

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

½ st

Röd chili

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Mango

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2327 kJ
Energi (kcal)556 kcal
Fett17.3 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater59.4 g
varav socker14.7 g
Protein41.2 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Ugnsstek potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Ginger Ninja, hälften av sesamfrön, och krydda med en nypa salt och peppar. Stek i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered råvaror
2

Tärna gurka i 2 cm stora bitar. Skala och skär mango på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Finhacka gräslök. Skär kött i 2 cm tunna strimlor på en separat skärbräda. TIPS: Chilin är stark, så tillsätt den eventuellt enbart till vuxenportionerna.

Panera kött
3

Vispa upp ägg i en djup tallrik. Blanda panko, resterande sesamfrön och salt i en ny djup tallrik. Vänd kött först i ägg och sedan i pankomix. Pressa pankon mot köttet så att den fastnar. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en ren tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.

Blanda gräslöksyoghurt
5

Blanda yoghurt, hälften av gräslöken och en nypa salt i en liten skål. Blanda mango, gurka och chili i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp sesam- och pankopanerat fläsk, ugnsstekt potatis och mangosallad på tallrikar. Toppa potatis och kött med resterande gräslök, och servera med gräslöksyoghurt.