Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Ikväll panerar vi vår lax i sesamfrön, och steker den gyllene och krispig. Rostad potatis och stekt pak choi med chili ger härlig kontrast. Den krämiga asiatiska majonnäsen ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
20
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Pak choi
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Chiliflakes
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, halvera pak choi.
Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pak choi i 2-3 min per sida, eller tills lätt mjuk.
Tillsätt spenat till stekpannan, och stek i 30 sek, eller tills mjuknat.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över grönsaker i en skål och täck med folie.
Lägg sesamfrön på en tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Panera fisk i sesamfrön, men hoppa över skinnsidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3-4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Lägg upp potatis, fisk och grönsaker på tallrikar.
Strö chili [½ paket, 2P] över pak choi.
Servera med asiatisk majonnäs.
TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.