Sesampanerad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanerad lax

Sesampanerad lax

med stekt pak choi och asiatisk majonnäs

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Ikväll panerar vi vår lax i sesamfrön, och steker den gyllene och krispig. Rostad potatis och stekt pak choi med chili ger härlig kontrast. Den krämiga asiatiska majonnäsen ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.

Taggar:
Enkel
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

20

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1

Pak choi

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Chiliflakes

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)696 kcal
Energi (kJ)2912 kJ
Fett40.8 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater49.6 g
varav socker5.6 g
Protein33.3 g
Salt1.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.

Stek pak choi
2

Under tiden, halvera pak choi.

Skölj spenat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi i 2-3 min per sida, eller tills lätt mjuk. 

Tillsätt spenat
3

Tillsätt spenat till stekpannan, och stek i 30 sek, eller tills mjuknat.

Krydda med salt och peppar. 

Lägg över grönsaker i en skål och täck med folie.

Panera fisk
4

Lägg sesamfrön på en tallrik.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Panera fisk i sesamfrön, men hoppa över skinnsidan.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3-4 min.

Vänd och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk och grönsaker på tallrikar.

Strö chili [½ paket, 2P] över pak choi.

Servera med asiatisk majonnäs.

TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image