Sesampanerad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanerad lax

Sesampanerad lax

med persiljemajonnäs och äppelsallad

Sesamlax med klyftpotatis är en härlig fiskrätt med spännande tillbehör som ger perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Laxen blir panerad i sesamfrön och steks sen ljuvligt spröd. Under tiden sköter klyftpotatisen sig själva i ugnen. Vi svänger även ihop en fräsch äppelsallad med kål och morot, och en krämig persiljemajo.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Fisk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Bladpersilja

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

60

Salladsmix

½

Citron

½

Äpple

1

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 5)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)757 kcal
Energi (kJ)3166 kJ
Fett48.2 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater46.2 g
varav socker9.7 g
Protein32.1 g
Salt0.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Large Frying Pan

Instruktioner

Gör klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Skär (oskalad) sötpotatis i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills gyllene och mjuka. 

Förbered frukt och grönt
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare. 

Halvera, kärna ur och skär äpple [½ st, 2P] i tunna skivor. 

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor. 

Finhacka persilja. 

Panera lax
3

Lägg sesamfrön på en tallrik. 

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. 

Panera lax i sesamfrön (inte på skinnsidan).

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek lax med skinnsidan neråt i 3-4 min. Vänd och stek i 3-5 min tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad och dressing
5

Under tiden, blanda salladsmix, morot, äpple, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en stor skål.  

Blanda persilja, majonnäs och vatten [1 msk I 2 msk] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp sesamlax, klyftpotatis och äppelsallad på tallrikar. 

Servera med persiljemajonnäs.