Mozzarellaspaghetti i rökig tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mozzarellaspaghetti i rökig tomatsås

med harissakrydda och vitlöksbröd

Pasta med tomatsås är en klassiker när middagen ska gå fort att laga. Här gör vi en extra lyxig variant där såsen smaksätts med rökt paprikapulver och harissakrydda och pastan serveras med mozzarella, rostad paprika och nygräddat vitlöksbröd.

Taggar:
Stark
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

4 g

Harissakrydda

2 g

Rökt paprikapulver

1 st

Paprika

½ g

Chiliflakes

30 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Tomatpuré

1 st

Rödlök

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Smör till bröd

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Sparat pastavatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3745 kJ
Energi (kcal)895 kcal
Fett33.5 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater114.2 g
varav socker19.3 g
Protein31.1 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Rosta paprika
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Placera paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.

Koka pasta
2

Under tiden, koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Grädda vitlöksbröd
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda smör, vitlök, persilja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Halvera baguette på längden. Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och bre med vitlökssmör.

Grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills krispig och rostad.

Stek rödlök
4

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök i 3–4 min, eller tills något mjuk.

Tillsätt chiliflakes, harissakrydda, rökt paprika och tomatpuré.

Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Häll av vatten från mozzarella och pressa ur så mycket vätska du kan. Torka med hushållspapper och skär i 2 cm stora bitar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda pasta
5

Sänk till medelvärme.

Rör ner pasta, spenat, sparat pastavatten och en nypa salt och peppar i stekpannan.

6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar och toppa med paprika och mozzarella.

Servera med vitlöksbröd.