topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smörstekta räkor

Smörstekta räkor

med ris, spetskål, asiatisk marinad och färsk mynta

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12

Vitvinsvinäger

150

Gräddfil

2

Morot

Räkor

10

Sojasås

400

Spetskål

1

Ingefära

150

Basmatiris

½

Lime

1

Mynta

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Olivolja (steg 3)

½

Socker

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)152 kcal
Energi (kJ)638 kJ
Fett15.86 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater2.77 g
varav socker1.5 g
Protein0.2 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Fyll en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i basmatiris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

2

Dela spetskål på längden, skär bort den grova stjälken i mitten och skiva sedan tunt. Skala morot, och skär i tunna halvmånar. Skala och riv ingefära. Finhacka hälften av myntan (spara resten till servering).  

3

Blanda ingefära, hackad mynta, limejuice, olivolja*, sojasås, vitvinsvinäger och socker* till en marinad i en liten bunke.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Lägg i spetskål och morötter samt häll i marinaden. Fräs grönsakerna tills kålen är mjuk men fortfarande ger lite tuggmotstånd, 8-10 min.

5

Hetta upp smör* i ytterligare en stekpanna på hög värme. Stek räkorna i 1-2 min per sida. VIKTIGT: Räkorna är färdiga när köttet är rosa och helt ogenomskinligt.

6

Lägg upp riset i en djup tallrik. Toppa med stekta grönsaker, räkor och en klick med gräddfil. Strö över färska myntablad.