Den underbara ägg- och baconsandwichen är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig coleslaw med krispig kål, morot och krämig majonnäs är ett perfekt tillbehör! Vi brer cajunmajonnäs på bröden och toppar burgaren med stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Bacon, skivor
200 g
Champinjoner
1 st
Lök
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Morot
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ tsk
Salt (steg 2)
2 st
Ägg (steg 4)
2 msk
Ketchup (steg 5)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, grovhacka svamp.
Skär lök i tunna skivor.
Lägg över färdig bacon till en tallrik med hushållspapper.
Behåll baconfett i stekpannan och hetta upp på hög värme.
Stek svamp och lök i 4-5 min, tills brynta.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kålmix, morot och hälften av majonnäsen i en stor skål.
Krydda med salt och peppar, och blanda väl.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Knäck ägg [2 st | 4 st] i stekpannan.
Stek tills äggvitor har stelnat och gulor är som du föredrar dem, 4-6 min.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Dela bröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Blanda ketchup [2 msk I 4 msk], Ay Cajun-ba [1 tsk | 2 tsk] och resterande majonnäs i en liten skål.
Bre cajunmajonnäs på brödet, och fyll dem med coleslaw, svamp, bacon och stekt ägg.
Servera med resterande coleslaw.