Härlig mysmat med sting som kommer att slukas av hela familjen, ikväll ska vi nämligen ha pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med blandfärs, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomatpuré
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Chiliflakes
1
Basilika
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Paprika
4
Vitlöksflörter
125
Körsbärstomater
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
250
Blandfärs
½
Socker (steg 4)
½
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär schalottenlök i tunna skivor. Riv eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs, schalottenlök, körsbärstomater, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller tills köttfärsen är brynt och grönsaker är mjuka. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chili flakes till stekpannan. Stek i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, pastavatten [11/2 dl | 3 dl] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Rör om och sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt pasta och hälften av osten till stekpannan, och blanda väl.
Lägg upp pasta i skålar. Riv basilikablad. Strö över basilika och resterande ost.