Snabb Arrabiata på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb Arrabiata på blandfärs

Snabb Arrabiata på blandfärs

med stekta körsbärstomater och färsk basilika

Härlig mysmat med sting som kommer att slukas av hela familjen, ikväll ska vi nämligen ha pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder “arg” på italienska, och betonar att poängen med rätten är att den ska vara stark. Vi lagar en mustig sås med blandfärs, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomatpuré

1

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1

Schalottenlök

1

Vitlöksklyfta

1

Chiliflakes

1

Basilika

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Paprika

4

Vitlöksflörter

125

Körsbärstomater

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

250

Blandfärs

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 4)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)761 kcal
Energi (kJ)3183 kJ
Fett29.72 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater80.37 g
varav socker17.4 g
Protein40.08 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

 

Förbered grönsaker
2

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär schalottenlök i tunna skivor. Riv eller pressa vitlök.

 

Stek blandfärs & grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs, schalottenlök, körsbärstomater, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller tills köttfärsen är brynt och grönsaker är mjuka. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka sås
4

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chili flakes till stekpannan. Stek i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, pastavatten [11/2 dl | 3 dl] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. Rör om och sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta & ost
5

Tillsätt pasta och hälften av osten till stekpannan, och blanda väl.

 

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Riv basilikablad. Strö över basilika och resterande ost.