Arrabiata på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Arrabiata på blandfärs

Arrabiata på blandfärs

med körsbärstomater och färsk basilika

Arrabiata är en klassisk italiensk pastasås med tomat och chili. Vår version innehåller även blandfärs, paprika och körsbärstomater, serveras med spaghetti och toppas med ost och färsk basilika. En lättlagad och läcker pastarätt för hela familjen!

Taggar:
Stark
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

4 g

Vitlöksflörter

125 g

Körsbärstomater

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

2 msk

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3372 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett33.2 g
varav mättat14 g
Kolhydrater82 g
varav socker16.4 g
Protein40.2 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek färs och grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, schalottenlök, körsbärstomater, paprika och salt i 4–5 min, eller tills köttfärsen är brynt och grönsakerna mjuka.

Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chiliflakes. Stek i 1–2 min, eller tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka sås
4

Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, sparat pastavatten och socker till stekpannan.

Rör om och sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Tillsätt pasta och ost
5

Rör ner pasta och hälften av osten i stekpannan.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rivna basilikablad och resterande ost.