Den underbara svampburgaren med bacon är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig coleslaw med krispig kål, morot och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Vi brer cajunmajo på bröden og toppar burgaren med stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125
Bacon, skivor
200
Champinjoner
1
Rödlök
1
Torkad timjan
½
Ekologisk citron
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Morot
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
2
Briochebröd
50
Ketchup
1
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
2
Ägg (steg 4)
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Sprid ut bacon på pannan och stek tills krispig, 3-5 min per sida. Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper. Behåll baconfett i stekpannan.
Grovhacka svamp. Skiva rödlök tunt. Tillsätt svamp, rödlök och timjan till stekpannan med baconfett. Krydda med salt* och peppar*, och stek på hög värme tills svamp är gyllene, 4-5 min.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot. Blanda citronjuice [1 msk | 2 msk] och hälften av majonnäsen i en medelstor skål. Tillsätt kålmix och morot. Krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i stekpannan. Stek tills äggvitor har stelnat och gulor är som du föredrar dem, 4-6 min.
Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Blanda ketchup, Ay Cajun-ba [1 tsk | 2 tsk] och resterande majonnäs.
Bre cajunmajonnäs på brioche, och fyll dem med svamp, bacon och en tredjedel av coleslawn. Toppa med ett stekt ägg. Servera med resterande coleslaw vid sidan av.