Snabb butter chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb butter chicken

Snabb butter chicken

med basmatiris och gurk- och morotssallad

Om du gillar indisk mat är du säkert bekant med butter chicken – en mild och krämig kycklinggryta som är en favorit hos många. Vår version är enkel att laga och kycklingen får härlig smak av att snabbmarineras i yoghurt, ingefära, spiskummin och vår egen kryddblandning Milda Mahal innan vi steker den och lagar den klassiska tomatsåsen. Vi serverar vår butter chicken med fluffigt basmatiris och en krispig sallad med morot och gurka.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ st

Lök

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

10 g

Ingefärspasta

2 g

Spiskummin, malen

4 g

Milda Mahal

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

150 g

Basmatiris

1 st

Gurka

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

3 msk

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3553 kJ
Energi (kcal)849 kcal
Fett38.4 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater78 g
varav socker14.8 g
Protein47 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Marinera kyckling
1

Blanda hälften av yoghurten, kyckling, Milda Mahal, ingefärspasta, spiskummin, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Ställ åt sidan för att marinera.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
3

Under tiden, finhacka lök [1/2 st, 2P].

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt tomatpuré och stek i 30 sek.

Tillsätt kyckling och marinad och stek i 2–3 min under omrörning.

Laga sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [3 msk | 6 msk] och kycklingbuljong. Sänk till medellåg värme och sjud i 3 min.

Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda gurka, morot, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp ris, kyckling och sallad i djupa tallrikar.

Toppa kyckling med resterande yoghurt och en nypa peppar.