I kväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Köttbuljong
1 paket
Svarta bönor
225 g
Nötfärs
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
½ st
Jalapeno
75 g
Tortillachips
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 3)
Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P].
Häll av och skölj svarta bönor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek nötfärs, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 4–5 min, tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i krossade tomater, jalapeno, bönor, köttbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud utan lock tills tjocknad, 8–10 min. Smaka av med salt och peppar.
Under tiden, blanda gräddfil och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Krydda med salt.
TIPS: Skippa jalapeno och sriracha, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp chili i skålar.
Toppa med srirachadressing och servera med tortillachips.