topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb koljakorma

Snabb koljakorma

med gurk-, tomat- och koriandersallad

Korma är en klassisk och krämig indisk gryträtt med mild smak. Vi låter kolja puttra i en sås på matlagningsgrädde som vi smaksätter med gul currypasta, limesaft och vår egen kryddblandning Milda Mahal och serverar den med fluffigt basmatiris. En fräsch sallad med tomat, gurka, koriander och morot blir ett snabbt och gott tillbehör till denna enkla rätt, som du svänger ihop på nolltid.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Senap
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

150 g

Basmatiris

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4 g

Milda Mahal

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Tomat

½ st

Gurka

½ st

Morot, Julienne

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2953 kJ
Energi (kcal)706 kcal
Fett29 g
varav mättat10.5 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker8.4 g
Protein38.8 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillaga fisk
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs gul currypasta och Milda Mahal i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], sojasås [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Koka upp och sänk till medellåg värme.

Tillsätt fisk och sjud i 2–3 min. Vänd fisk och sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills genomkokt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
3

Under tiden, grovhacka tomat och gurka [1/2 st, 2P].

Riv korianderblad i grova bitar.

Blanda tomat, koriander, morot [1/2 påse, 2P], gurka, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Smaka av korma med limesaft [1 msk | 2 msk]. 

Servera
4

Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.

Toppa ris med koljakorma.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image