Korma är en klassisk och krämig indisk gryträtt med mild smak. Vi låter kolja puttra i en sås på matlagningsgrädde som vi smaksätter med gul currypasta, limesaft och vår egen kryddblandning Milda Mahal och serverar den med fluffigt basmatiris. En fräsch sallad med tomat, gurka, koriander och morot blir ett snabbt och gott tillbehör till denna enkla rätt, som du svänger ihop på nolltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
150 g
Basmatiris
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
4 g
Milda Mahal
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Tomat
½ st
Gurka
½ st
Morot, Julienne
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs gul currypasta och Milda Mahal i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], sojasås [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Koka upp och sänk till medellåg värme.
Tillsätt fisk och sjud i 2–3 min. Vänd fisk och sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills genomkokt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, grovhacka tomat och gurka [1/2 st, 2P].
Riv korianderblad i grova bitar.
Blanda tomat, koriander, morot [1/2 påse, 2P], gurka, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en skål.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Smaka av korma med limesaft [1 msk | 2 msk].
Lägg upp ris och sallad i djupa tallrikar.
Toppa ris med koljakorma.