Varsågod - en perfekt rätt att servera när middagen ska gå fort! På ynka 25 minuter wokar du ihop kycklingstrimlor med krispiga grönsaker med en smakrik kryddblandning och krämig kokosmjölk. Servera med fluffigt jasminris och koriander, och njut av varje tugga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklinglårfilé
200
Kokosmjölk
8
Ga-Laksa
150
Jasminris
2
Morot
2
Vitlöksklyfta
1
Chiliflakes
150
Förskuren spetskål
1
Lime
1
Salladslök
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 3)
1
Olivolja (steg 2)
½
Socker (steg 3)
½
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv morot. Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kyckling och en nypa salt. Stek i 3-4 min. Tillsätt morot, vitlök, Ga-laksa och en nypa chili flakes. Stek i 2-3 min. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Sänk till medelhög värme. Tillsätt kokosmjölk, vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till stekpannan. Koka i 2-3 min, eller till såsen tjocknat något. Tillsätt spetskål och koka till den har mjuknat, 1 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera lime. Smaksätt woken med limejuice.
Finhacka salladslök.
Lägg upp ris och kycklingwok på era tallrikar. Garnera med salladslök och en nypa chili flakes efter smak.